Pizza met spinazie

“Mjammie!” is het eerste dat in mij opkomt als ik aan pizza denk. Het is zo makkelijk te maken en je kan eindeloos variëren dat het nooit saai wordt. Ook bij dit recept kan je het helemaal naar je hand zetten.

Ingrediënten

  • 1 Pizza deeg kant en klaar van Herta of anderen
  • 2 roma tomaten
  • 2 handen vol jonge blad spinazie
  • 1 kleine rode ui
  • Boursin met peper
  • Pizzakruiden (oregano, basilicum, … of kijk eens in het kruidenrek bij je supermarkt)
  • Peper en zout

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200°c.
  • Rol je deeg goed uit en leg dit op een ovenbestendige plaat.
  • Snij de tomaat in schijfjes en verdeel op de deeg. Laat hierbij een rand van 1 tot 2 cm vrij.
  • Was, spoel en verdeel de spinazie bovenop de tomaat. Zorg ervoor dat het voldoende hoog is want de spinazie gaat door de warmte krimpen. Gebruik je gewone spinazie zorg er dan voor dat je de harde steeltjes verwijdert.
  • Snij een fijne ui in snippers en verdeel deze over de pizza.
  • Brokkel de kaas over het geheel.
  • Steek de pizza in de oven voor 15min.

Zoals steeds variatie mogelijk:
Heb je meer tijd maak de deeg eens zelf, recepten genoeg op internet of iets handiger is een pizza deeg mix.
Heb je geen verse spinazie in huis, niemand die je gaat verbieden om diepvries spinazie te gebruiken.
Liever een beetje tomaten puree, neem een klein blikje tomaten conserven en een glas voeg water toe en je hebt ook een lekker tomaten basis!
Liever mozarella of andere kaas? Go for it!

Smakelijk.

Leave a Reply

#kikkererwt_be