Nasi

Een van de eerste dingen die ik leerde maken waren wok gerechten. Een wokpan, lekker verse groenten en wat rijst of noedels en je bent vertrokken. Eindeloze variaties zijn mogelijk. Hieronder een versie die ik laatst maakte.

Ingrediënten

  • 200gr basmati rijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 lenteuitjes
  • 200gr gekookte prinsessenboontjes
  • gebakken ajuintjes
  • 180gr Alpro Soja licht gekruide tofu reepjes
  • Kokos of arachide olie
  • Peper, komijn en soya saus (Ketchap Manis).
  • Sambal oelek

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de ui en paprika en fruit deze in een hete wok waar je een beetje olie hebt ingedaan.
  • Als de ui glazig wordt dan voeg je de tofu reepjes toe en bak je deze kort aan.
  • Kruid met peper, zout en komijn.
  • Voeg nu de rijst begin heel het mengsel goed om te roeren. Voeg hierbij naar smaak een scheutje soya saus toe.
  • Voor diegene die het liever pikant wensen is 1 antwoord: “Sambal Oelek”. Begin met een klein beetje en proef regelmatig zodat het niet te pikant is een halve koffie lepel kan al voldoende zijn.
  • Zorg er ook voor dat het hele mengsel niet uitdroogt. Voeg eventueel een beetje groentebouillon waar nodig.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.