Wok met “back to school” seizoensgroenten

Na een leuke zomer met veel tijd buiten beginnen de dagen te korten maar dan geniet je des te meer van elk straaltje zon. Tijd om in de winkel op zoek te gaan naar lekkere groenten die vol zitten met de energie van de zon.

Op een middag een snelle lunch maken was deze week de challenge. Dus even alle groenten erbij genomen die ik in de aanbieding had, kuisen, snijden, koken waar nodig en hop de wok in.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 250gr prinsessenboontjes
  • 2 prei wit
  • 1 rode ui
  • 1 bokaal kikkererwten
  • 100gr rijst
  • Peper, soja saus

Bereiding

  • Dop de prinsessenboontje en snij ze in twee.
  • Kieper ze in een kleine pot met gezouten kokend water en laat ze beetgaar koken in 10 tot 15 min.
  • Zet ongeveer 1,5 delen van de hoeveelheid water zet deze op een hoog vuur.
  • Was de rijst zodra het water kookt voeg je de rijst toe en zet je het vuur lager.
  • Laat de rijst 10 min koken tot hij gaar is.
  • Snij de ajuin, prei en paprika in fijne stukjes.
  • Zet de wok op een hoog vuur en giet er een scheutje olie in.
  • Fruit de ajuin en paprika.
  • Als de ajuin glazig wordt stoof je de prei kort mee.
  • Kruid nu alles met sojasaus. De hoeveelheid hangt af van eigen smaak en type sojasaus. Maak het niet te zout. Ziet alles er een beetje droog uit kan je altijd wat water erbij doen.
  • Roer alles goed om zodat alles goed warm wordt en voeg ook de uitgelekte en uitgespoelde kikkererwten toe.
  • Serveer in 1 pan of werk de bordjes met de porties mooi af. Het oog wil ook wat!

Smakelijk!

 

Leave a Reply

#kikkererwt_be