Pannenkoeken zonder ei

pancakes001Poging 1 voor vegan pannenkoeken was zeker niet slecht maar het kikkererwtmeel gaf deze pannenkoeken een specifieke smaak en textuur.

Dus een tweede poging om pannenkoeken en flensjes te maken zonder ei. Een ei zorgt voor binding en voor de kleur. Het ei vervangen we in dit recept door een lijnzaad. Een lijnzaad ei maak je heel eenvoudig door 1 eetlepel gemalen lijnzaad te mengen met 2,5 eetlepel water. Goed roeren en even laten staan.

Dit recept kan niet mislukken! Een warme koekenpan, wat olie, bakken en dan smullen maar.

Ingrdiƫnten (4 personen)

  • 140 gr bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 16gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 240ml sojamelk (voor flensjes 350ml)
  • 1 eetlepel kokosolie or olijfolie
  • 1 kofielepel appelazijn
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad

Bereiding

  • Maak een lijnzaad ei door 2,5 eetlepel water met 1 eetlepel gemalen lijnzaad te mixen.
  • Neem een beslagkom en meng alle droge ingrediĆ«nten (bloem, suiker, bakpoeder, zout).
  • In een tweede kom meng je de sojamelk, appelazijn. Na een beetje roeren voeg je ook de gesmolten kokosolie en lijnzaad ei toe.
  • Mix nu voorzichtig het beslag bij elkaar. Dit doe je door een kuiltje te maken in de bloem mix en daar dan de natte mix in te gieten. Vervolgens roer je zachtjes alles door elkaar.
  • Zet nu de koekenpan op het redelijk hard vuur. Als ze warm is doe je er een beetje boter of olie in. Wacht even tot alles gesmolten is en dan kan je een fijn laagje erin gieten voor flensjes.
  • Voor dikkere Amerikaanse Pancakes moet deeg dikker zijn (kijk naar de hoeveelheid melk) en giet je een deeg in het midden van de pan.
  • Na 1-2 minuten kan je kijken of de pannenkoek los komt dan is het tijd om hem om ge draaien en de andere kant te bakken.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.