Eenvoudige en snelle curry pasta met prei en champignons

Dit weekend was het nog eens tijd om met Hummer naar de exotische of vreemdelingenmarkt in Antwerpen te gaan. Een goede training voor de assistentiehond in opleiding. Een oefening voor Fenne om niet tegen iets of iemand aan te lopen terwijl ze de aandacht van Hummer telkens vraagt. Voor mij een inspiratiebron om nieuwe ingredienten te vinden en daar lekkere recepten voor te verzinnen. Toegegeven de makkelijkste taak is voor mij.

Eén van de marktkramen waar ik al eens stop, als er niet te veel volk staat, is dat van de Pastaman. Ze hebben heerlijke verse pasta’s in verschillende vormen en smaken. Mijn oog viel deze keer op de curry pasta en de spinaziepasta. Een receptje voor de spinaziepasta volgt later. Maar eerste de currypasta!

Ingrediënten

 • 150gr currypasta
 • 2 prei
 • 250gr champignons
 • Basilicum
 • 250ml sojaroom
 • olijfolie
 • 1 koffielepel currypoeder
 • peper en zout

Bereiding

 • Zet 2 potten met water op het vuur en breng deze aan de kook.
 • Snij het witte stuk van de prei en de champignons in fijne stukjes.
 • Was de prei door deze in een kommetje met water goed te spoelen. Zand dat aan de prei hangt zal naar de bodem zinken. Vergeet dit niet want eens de prei in de saus zit kan je het zand er niet meer uitkrijgen!
 • Zodra het water kookt schep je de prei uit het spoelkommetje in de pot met kokend water. Laat deze een minuutje of 3 meekoken. Zodra de prei klaar is giet je deze af in een vergiet en spoel je met koud water.
 • Als het water in de tweede pot begint te koken voeg je wat zout toe en de pasta. Kook deze voor de tijd die voorzien is op de verpakking. Verifieer ook na die tijd of de pasta inderdaad gaar is.
 • Neem ondertussen een pan en verwarm met een beetje olie. Bak de champignons en voeg nadien de prei en room toe.
 • Voeg 1/2 tot 1 koffielepel curry, peper en zout toe naar believe en roer alles goed door elkaar.
 • Serveer met verse versnipperde basilicum.

Smakelijk!

Leave a Reply

#kikkererwt_be

[instapress effect="fancybox" tag="kikkererwt_be" size="86" piccount="10"]