Vegan chocolade cake

Een lekkere chocolade cake wie is er daar niet voor te vinden? Maar hoe kan je die maken zonder boter en vooral eieren? Het standaard vast geroeste patroon is een “quatre-quarts” cake, of te wel 4 gelijke delen boter, bloem, suiker en eieren. Dit moet anders kunnen zonder eieren en zonder boter van koemelk. Internet is voor dit recept mijn inspiratiebron geweest. Recepten te over het is alleen eentje vinden dat je kan gebruiken. Niet overal ter wereld hebben ze allemaal dezelfde ingrediënten en vooral eenheden. Damn you imperial units!

Dit is een cake die niet mis kan lopen. Je moet eigenlijk alles alleen maar bij elkaar mixen en in de over zetten. Het is even makkelijk als die kant-en-klare cake mixen die je in de koeltoog van je supermarkt kan vinden. Dit is alleen veel leuker om doen en nadien geeft het je een gelukzalig gevoel: “Dit is mijn cake!”. Geniet ervan!

Ingrediënten

Cake

  • 180gr zelfrijzende bloem
  • 150gr suiker
  • 50 unsweetened cocoa powder
  • 8gr bakpoeder
  • 10gr zout
  • 200ml hazelnootmelk of sojamelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 70ml plantaardige olie
  • een scheutje witte wijn azijn

Chocolade Glazuur

  • 100gr suiker
  • 50gr sojamargarine
  • 30ml hazelnootmelk of sojamelk
  • 15gr unsweetened cocoa powder

Bereiding

CAKE

  • Verwarm de oven voor op 180°c
  • Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  • Nu kan je ook de natte ingrediënten gaan toevoegen. Terwijl blijf je goed roeren.
  • Vet een cake vorm in met wat olie of margarine en giet de volledige deeg in vorm.
  • Bak de cake minstens 30 minuten tot je mens er kan insteken in het midden dat er zonder deeg terug uitkomt.
  • Laat de cake minstens 2 uur afkoelen.

Chocolade Glazuur

  •  Neem een sauspannetje en breng de suiker, boter, melk en cacaopoeder tot het kookpunt terwijl je constant blijft roeren.
  • Als het glazuur kookt zet je het vuur lager en roer je nog een 2-tal minuten verder.
  • Zet de geheel van het vuur en roer nog een 5-tal minuten. Je moet een stroperige saus krijgen.
  • Neem nu de cake en verdeel de glazuur over de cake.
Versier het geheel met wat amandel schilfers, hazelnoten stukjes of bloemsuiker.

Smakelijk!

Inspriratie

  • Origineel recept: http://www.instructables.com/id/The-BEST-chococlate-cake-ever…that-happens-to-be/?ALLSTEPS
  • Bakpoeder? http://www.koekjeshoek.be/2010/08/bakpoeder-natriumbicarbonaat-of.html
  • Cups? http://en.wikipedia.org/wiki/Cup_(unit)
  • Conversie van eenheden: http://allrecipes.com/howto/cup-to-gram-conversions/, http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/tools.measures/Measures.cfm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.