Chocoladekoekjes,

appelcakeVoor een feetje was ik wat aan het testen met verschillende dessertreceptjes. Dit is een eerste receptje dat ik vond en verder aanpaste. Een chocolade koekje van kikkererwtmeel, rijstmeel en agave siroop. Volledig vegan er is geen ei of melk nodig!

Ingrediënten

  • 0,5 cup kikkererwtmeel
  • 0,5 cup rijstmeel
  • 0,5 cup cacao poeder
  • 0,25 cup agave siroop
  • 5 eetlepels praline
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 koffielepel vanille extract
  • snuifje zout
  • bloemsuiker

Bereiding

  • Doe alle droge ingrediënten (meel, cacao poeder, zout, praline) bij elkaar en mix goed.
  • Voeg dan de agave siroop, vanille extract en de plantaardige olie erbij en kneed alles tot een deeg.
  • Zodra de deeg niet meer aan de randen van de kom blijft kleven is het klaar. De deeg zal nog wel vochtig zijn maar niet lopend.
  • Rol de deeg in een worst vorm met 3-4cm doorsnede.
  • Wikkel deze worst nu in een folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Na het uurtje koelkast kan je de deeg in schijfjes snijden van ongeveer 1 cm.
  • Rol deze schijfjes tot een bolletje leg ze op een bakpapier op voldoende afstand van elkaar.
  • Bak ze vervolgens 15-20 minuten op 160°C in de oven. De koekjes mogen nog indrukbaar zijn.

Inspiratie

  • http://litebite.in/healthy-eggless-chickpea-flour-cookie-recipes/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.