Warmoes wok met puree

Warmoes? Warmoes!
Een -voor ons- compleet onbekende groente die we toevallig tegenkwamen in de biohoeve. Maar onbekend is niet onbemind! Het was zeker de moeite om deze een kans te geven. Niet alleen is het een gezonde seizoensgroente, met de prachtige kleuren fleurt het je hele bord op.

Blijkbaar is het toch niet ongewoon dat wij ‘warmoes’  niet kennen. Deze vergeten groente krijgt alvast een extra duwtje in de rug om zijn kwaliteiten en smaak aan een breder publiek voor te stellen:
http://www.vandaag.be/binnenland/85068_mechelse-veilingen-verkoopt-vergeten-groenten.html

Meer info over warmoes: http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer/warmoes/warmoes.htm

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1 bussel warmoes
  • 8 grote aardappelen
  • Soja room
  • peper, zout, nootmuskaat
  • olie (arachide of andere)

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes
  • Zet de aardappelen, met voldoende water en een beetje zout, in een pot op het vuur tot ze zacht zijn.
  • Was en snijd vervolgens de paprika, ui en de warmoes is kleine stukken. Je kan zowel de stelen als de bladeren van de warmoes gebruiken.
  • Als de aardappelen zacht zijn, kan je het water afgieten. Pureer de aardappelen en voeg peper, zout, nootmuskaat en room toe naar wens. Zorg ervoor dat er geen stukjes meer overblijven bij het pureren. Kijk eens bij IKEA naar deze aardappelpers daar lukt het vast en zeker, zonder al te veel moeite, mee.
  • Neem een wokpan en laat deze goed warm worden met een beetje olie.
  • Fruit de ui en voeg vervolgens de paprika toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Als de paprika wat zachter is geworden, voeg je de warmoes toe en bak je deze zoals spinazie.
  • Als alles gaar is, leg je dit aan het rand van de wok.
  • Zorg ervoor dat de wok goed warm is.
  • Nu kan je in het middel van de pan je eitjes roerbakken. Je hoeft de eitjes niet op voorhand te mixen dat kan je direct in de pan doen. Vergeet niet om te kruiden met peper en zout.
  • Zodra je vaste stukjes ei krijgt kan je stelselmatig je groenten er mee op roeren.
  • Als laatste dresseer je alles mooi op het bord. Je eet niet alleen met je mond, maar ook met je ogen!
Smakelijk

One thought on “Warmoes wok met puree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.