Whoopies

Tijdens de zoektochten naar nieuwe, leuke recepten en ideeen op internet vonden we iets nieuws: “Whoopies”. Het lijkt een beetje op een prince koek of een Oreo. Deze laatste vind je spijtig genoeg niet in België, maar wel in USA of Zweden. Hoewel als je goed zoekt vind je ze ook hier.

Na verschillende recepten te hebben gevonden, stoot je op een ander fenomeen. Bijna alle recepten staan in ounces, tablespoons, teaspoons en cups. Voor de tablespoons en teaspoons had ik een tijdje geleden bij Hema een leuke maatsetje gekocht. Maar voor de cups en ounces had ik geen apart materiaal, dus omrekenen en verhoudingen in acht nemen was de boodschap.

Uit deze bereiding kan je een 20-tal whoopies maken. Om verschillende smaken te proberen hebben we de deeg opgesplitst in 3 delen.

  • Banaan
  • Kaneel
  • Chocolade

Ingrediënten

  • 230 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram ongezouten boter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 lepel hazelnoten choco
  • stukje banaan (1/4 van een normale banaan)
  • kaneelpoeder
  • scheutje Baileys
  • 100gr Mix voor banketbakkersroom (of “the real thing” vind je hier)
  • 300ml Soyamelk

Bereiding

Koekjes

  • Mix de boter en suiker 3 minuten in een mixer of met hand. Belangrijk smelt de boter niet voor je deze begint te mixen. Zorg wel dat ze op kamertemperatuur is.
  • Voeg het ei en vanillesuiker toe en roer goed door tot alles onder elkaar zit.
  • Verdeel nu het deeg in drie delen.
  1. Mix een stukje banaan tot een gladde massa zonder stukjes. Meng die met het beslag.
  2. Mix een eetlepel kaneel en een scheutje baileys met het 2de stuk deeg.
  3. Mix de choco met het 3de stuk deeg
  • Verwarm de oven voor op 180°c.
  • Vul een spuitzak telkens met het verschillende deeg en maak rondjes van ongeveer 4 cm. Let op dat je minstens 2-3 cm tussen de verschillende koekjes vrijhoudt.
  • Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten tot de randjes bruin worden.

VUlling

  • Maak de banketbakkersroom zoals voorgeschreven op het pakje.
  • Vul een spuitzak met de room.
  • Leg de koekjes per twee en spuit een dun laagje op de ene helf van de koekjes en zet de andere helft erop. (tip: spuit niet tot aan de rand. Als de koekjes op elkaar zet en een klein beetje drukt, komt deze wel tot aan rand maar niet erover)

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.