Appelwafels met warme chocomelk

IMG_5316s

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Provamel of ik niet eens een test wou doen met 1 van hun producten. Zo kreeg ik een 3tal weken geleden de Provamel Rijst-Amandel Drink in de bus. Na al het proeven volgde een enquete online.

Rijstmelk is niet mijn favoriet als alternatief voor melk. Stoffig en flauw was hetgeen spontaan in mij opkwamen. Samen met Fenne zetten we ons aan tafel om deze net toegekomen lekkernij te proeven. Een eerste test wees uit dat deze 2 bussen niet lang vol zouden blijven. De romige volle gezoete smaak is een instant hit. Om dag dagelijks te drinken vind ik hem iets te zoet, Fenne vond het ronduit geweldig.

Met de kerstdagen in aantocht en het stormweer hebben we ook wat lekkers gemaakt met deze melk. Een film avondje met een appel-kaneel wafeltje en een warm chocomelk leek ons wel wat.

IMG_5318

Ingrediënten

Appel wafels

  • 1 cup zelfrijzende bloem
  • 1 cup Provamel Rijst-Amandel drink
  • 2 eetlepels olie
  • Kaneelpoeder
  • 2 appelen
  • 6 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 banaan

Warme Chocomelk (voor 2 personen)

Bereiding

Schil en verwijder het klokhuis van de appelen. Snij ze in kleine stukjes en zet ze in kommetje in de microgolf oven voor een paar minuten. Om er moes van de te maken. Er mogen voor deze wafeltjes nog stukjes inzitten dus laat het zeker niet te lang in de microgolfoven staan.

Prak de banaan samen met de appelen en men deze onder de gezeefde bloem samen met de rijst-amandel drink en de olie. Mix dit alles goed zodat je een mooi beslag krijgt.

Nu is het tijd om te proeven en kruiden. Kaneel is de ideale kompaan voor appel er mogen dus wel een eetlepel of zelfs 2 in. Meng alles goed en proeven maar. De rijst-amandel drink is al gezoet met agave. Je hoeft dus niet veel extra suiker bij te voegen. Voor mij waren een 6-tal lepels ahornsiroop voldoende.

Warm nu je wafelijzer op en zet het op de aanbevolen temperatuur in de handleiding. Zodra het warm genoeg is giet je in elke vorm een soeplepel (zo een grote). Vul de vorm zeker niet vol, het beslag zal nog rijzen. Draai de wafelijzer om als dit mogelijk is. Na 5 minuutjes draai je het terug om en laat je het nog een paar minuutjes aan de andere kant bakkan.

1 tip probeer je wafelijzer niet te snel open te doen of je hebt mislukte wafels! Geduld en een beetje testen zijn hier je handlangers.

De chocomelk is een makkie nadien. Giet de rijst-amandel drink in een pannetje samen met de cacao en zet op het vuur. Roeren tot de alle cacao opgelost is alles warm genoeg is en dan maar genieten.

Smakelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.