Gebak met appel

Soms heb je zin in een dessert maar je hebt niets “ready-to-go” in huis. Dan maar op schattenjacht in de voorraadkasten. Met een aantal basis ingrediënten zoals appels, bladerdeeg en suiker kom je al heel ver. Vroeger maakte ik dit met peren in de herfst maar dit dessert kan ook perfect met appel. Moest je ook nog wat kanneel- of vanilleijs in huis hebben dan is dit helemaal perfect!

Ingrediënten

  • 2 blaadjes bladerdeeg
  • 200 gram suiker
  • 500 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kardamonzaden
  • 1 appel
  • Voor de afwerking: ijs, bloemsuiker

Bereiding

  • Ontdooi de bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm in een pannetje de suiker, geplette kardamonzaden, het kaneelstokje en het water.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appel in twee.
  • Zodra de suiker in het water is opgelost kan je de 2 stukken appel pocheren in het water. Je kan de appelstukken er terug uithalen zodra deze zacht begint te worden. Maar laat het zeker geen appelmoes worden.
  • Verwijder de kaneelstok en de kardamonzaden uit de pan. Laat de suiker oplossing verder inkoken tot je dikkere siroop bekomt.
  • Schik de op elk deeltje bladerdeeg de appel en bak de hapjes 15 min in de oven.
  • Als ze klaar zijn strooi je er wat bloemsuiker over en kan je het afwerken met wat siroop.
Smakelijk!

 

Leave a Reply

#kikkererwt_be