Pompoensoep een lekkere opsteker als het koud begint te worden. Zo een dikke soep warmt je gelijk terug op vanbinnen. Van zodra ze vers beschikbaar zijn in de winkel sta ik als eerste in de rij om er soep van te maken. Jammer genoeg is het seizoen al een beetje voorbij. Maar je vindt de pompoenen nog wel in de winkel aangezien ze goed bewaren.
Hieronder een simpel basisreceptje voor pompoensoep. Op internet vind je talrijke variaties met curry, witloof, courgette, … Voor deze soep gebruikte ik de butternut pompoen. Deze is zeer lekker van smaak en geeft je een zachte en fijne soep maar er zijn vele andere pompoensoorten. Experimenteren is de boodschap.
Ingrediënten
- 1 butternut pompoen
- 1 liter water
- 2 groetebouillon bokjes of verse bouillon
- 1 blikje dubbel tomatenconcentraat
- Soja room
- Peterselie
Bereiding
- Schil en ontpit de pompoen. Snij de vruchtvlees in blokjes en doe deze in een grote pot.
- Voeg water en bouillonblokjes toe en laat de soep koken tot de pompoen zacht is.
- Zodra de pompoen zacht is kan je de soep mixen. Voeg het tomatenconcentraat toe en roer alles nog eens door elkaar. Bijkruiden met peper en zout indien nodig en dan nog even laten doorkoken.
- Serveer met een beetje room en verse gehakte peterselie.
Smakelijk!
pompoensoep… my favourite! Mmmmm