Eten vol leven – “Zoet mag” workshop

Regelmatig zoeken we leuke plekjes op om iets te gaan eten. Tijdens deze ontdekkingsreis kwamen we terecht bij “Eten vol leven“.

Het is het eerste en voor zover ik weet enige “raw food” restaurant in Belgie. Op een zonnige middag zijn we naar hartje Antwerpen afgezakt voor een kraakverse lunch. Een sapje met appel, rode biet, citroen en gember was voor mij een super combinatie! De punch van de gember gaf mij een serieuze kick. Fenne nam een smoothie met de naam “vol van jou”.
Een courgettepasta voor Fenne en een rawfood pizza volgden deze heerlijke sapjes op.

Na een eerste kennismaking met het concept ‘raw food’ ben ik Internet gaan afschuimen, op zoek naar recepten en mogelijkheden.
En wat bleek? Voor een raw food pizza heb je vooral tijd nodig. Ongeveer 4 dagen zijn er nodig deze volledige te maken! Vooral het kiemen en dehydrateren van de de de tarwe nemen tijd in beslag. Net iets te omslachtig voor mij maar het resultaat was lekker, vullend en gezond.

Fenne koos voor de courgettepasta en hoewel courgette niet haar favoriete groente was het genieten tot de laatste hap. De pastaslierten zijn in deze versie van courgette gemaakt en gekruid met lekkere saus.

Een heerlijk dessert was de afsluiter voor onze ontdekkingslunch. Gezien we eerder nieuwsgierig dan hongerig waren, deelden we een chocolade “cheese” cake. Ook deze volledig klaargemaakt volgens het Rawfood- principe.

Tijdens het eten, trok een affiche mijn aandacht. Een paar weken later gaf men bij Eten vol Leven een workshop met als thema “Zoet mag“. Ik was meteen verkocht. Koken en dan vooral desserts maken zonder het gekende trio boter, ei en suiker is een uitdaging. Maar bij deze workshop leggen we de lat nog een beetje hoger we bakken namelijk niets! Hoogsten gaat er iets in de “dehydrator” met een maximale temperatuur van maximaal 45 graden.

Als start stond er een aardbeien kaastaart op het menu. Het doet mij wat denk aan mijn pumpkin cheesecake die ik eerder maakte. Alleen werd de taart niet in oven gebakken maar in de diepvries!

Een lekker fruittaart wie kan daar nee tegen zeggen. Veel lekker vers fruit uit het seizoen zoals nectarin, perzik, abrikoos op een lekkere vulling cashewnoten en een bodem van amandelen, agave en kokosolie. Op de foto een kleine versie met aardbeien:

Mijn favoriet van de dag waren de brawnies. Het zijn brownies op basis van hazelnoten, gedroogd fruit en cacoa nibs of te wel gepelde geneuske rauwe cacao bonen. Na wat werk met de foodprocessor en je handen resulteerde dit in een ware smaak-explosie. Het voordeel is dan nog dat de cacoa nibs super veel gezonde bestandelen bevatten, zoals vitaminen, antioxidanten en andere feel-good stoffen.

Na de pauze kregen we een kommetje bananenijs voorgeschoteld. Maar ook hier geen suiker of melk maar banaan. En het enige wat je nodig hebt is bevroren banaan en een keukenrobot. Om de banaan goed te laten verwerken kan je eventueel wat sojamelk of gewoon water bijvoegen. Zeker een tip voor wie een paar rijpe banaan niet direct kan opeten. Pel ze, snij ze in stukjes en je hebt altijd bananenijs in een paar minuten voor de  zonnige dagen die eraan komen.

Na de laatste 2 dessert, een wortelcake en truffels was het tijd voor een lekker lunch. Het buffet met verschillende dips, koekjes, toastjes en slaatjes was heerlijk. En natuurlijk hielden we een beetje plaats over voor al dat lekkers dat er voordien allemaal werd klaargemaakt.

Met het buikje rond en met een hoofd barstensvol nieuwe kennis reed ik huiswaarts. Een weekje later zat er een mooi recepten eboek in mijn mailbox! De komende weken weet ik weer wat doen.

Meer informatie:

Eten Vol Leven – http://www.etenvolleven.be/
Minderbroedersrui 52, Antwerpen

 

Smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.