Rode curry met asperges
Asperge, een groente die je de rest van het jaar enkel in bokaaltjes vindt of de groene variant geïmporteerd uit een ver land. Nog een paar weken genieten van deze lekkernij en dus tijd om te experimenteren. Je moet kunnen afwisselen met asperges op Vlaamse wijze. Witte asperges vind je vooral in Noordwest-Europa. Duitsers weten dat de lente eraan komt als het “spargelzeit” is. Als we over asperges praten dan spreken wij ook altijd over de witte variant. De groene variant kan je in de winkels ook verkrijgen maar zijn harder en minder fijn van smaak. Na wat zoeken blijkt er ook een paarse variant te bestaan. Hopelijk komen we die eens tegen in de volgende weken. De laatste weken maakte ik al een paar keer een thais geïnspireerde rode curry en daar gaan nu regelmatig verse asperges in. Je kan dit recept zo moeilijk maken als je wil. Maar dit kan ook heel snel gaan op een 30min heb je een heerlijke maaltijd. Ik maak hier altijd een hele grote portie en we 2 dagen kunnen genieten. Ingrediënten (2 personen)
Bereiding
Deze keer kookte ik een paar vaste aardappelen en bakte ze lekker krokant in de pan. Maar het kan evengoed met een gekookte aardappel of rijst. Smakelijk |