Rode curry met asperges

Apr25-2

Asperge, een groente die je de rest van het jaar enkel in bokaaltjes vindt of de groene variant geïmporteerd uit een ver land. Nog een paar weken genieten van deze lekkernij en dus tijd om te experimenteren. Je moet kunnen afwisselen met asperges op Vlaamse wijze.

Witte asperges vind je vooral in Noordwest-Europa. Duitsers weten dat de lente eraan komt als het “spargelzeit” is. Als we over asperges praten dan spreken wij ook altijd over de witte variant. De groene variant kan je in de winkels ook verkrijgen maar zijn harder en minder fijn van smaak. Na wat zoeken blijkt er ook een paarse variant te bestaan. Hopelijk komen we die eens tegen in de volgende weken.

De laatste weken maakte ik al een paar keer een thais geïnspireerde rode curry en daar gaan nu regelmatig verse asperges in. Je kan dit recept zo moeilijk maken als je wil. Maar dit kan ook heel snel gaan op een 30min heb je een heerlijke maaltijd. Ik maak hier altijd een hele grote portie en we 2 dagen kunnen genieten.

Apr25-1

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 ui
 • 2 wortelen
 • 500gr asperges (zo vers mogelijk)
 • 1 broccoli
 • 1 blik kokosmelk
 • Rode curry pasta (Poeder vorm, pasta vorm of zelf gemaakt)
 • enkele aardappelen

Bereiding

 • Zorg ervoor dat je verse asperges hebt. Als je 2 asperges over elkaar wrijft moeten ze een squeaky geluidje maken dan zit het goed. Schil buitenste lagen van de asperges. Ben je niet zeker of je er genoeg hebt breek dan een stukje aan het einde van de asperge. Dit breekt zonder dat er draden aan blijven hangen ben je klaar. Snij de asperges in 2cm lange staafjes
 • Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
 • Snipper de ui fijn en maak kleine roosjes van de broccoli
 • Zodra dit klaar is zet je een grote wok pan met een beetje olie op het vuur
 • Fruit eerst de ui voeg dan de asperges toe. Bak alles even aan
 • De wortelen en broccoli kunnen er nu ook bij. Roer alles een paar minuten om
 • Nu kan de kokosmelk de curry pasta erbij. Proef de curry pasta voor je deze erbij doet zodat je weet hoe straf hij is. Elke fabrikant heeft een eigen mengeling en eigen idee van “Wat is pikant?”
 • Zet de vuur lager en laat die alls verder pruttelen tot de groeten gaar zijn
 • Kruid bij met peter, zout en de rode curry pasta waar nodig

Deze keer kookte ik een paar vaste aardappelen en bakte ze lekker krokant in de pan. Maar het kan evengoed met een gekookte aardappel of rijst.

Smakelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.