Bierstoverij met winter groenten

06Koken is in. 1 maart de dag van de ‘Vlaamse Klassieker’ met als nummer 1: Stoofvlees met Frietjes. Maar op 18 februari startte ook de actie dagen zonder vlees waar men mensen bewust wil maken van impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Een leuke uitdaging om beide te combineren en een lekker stoofpotje met bier te maken geïnspireerd op de nummer 1 Vlaamse klassieker.

03Een hele tijd geleden maakte ik al een stoverij met frietjes maar dan met een vleesvervanger. Deze keer een recept met enkel groenten: puur natuur en in seizoen zijn. Er zijn genoeg harde groeten die we kunnen gebruiken in een stoofpotje denk maar aan raapjes, wortel, pastinaak, …

01Serveer hier aardappel– en/of polentafrietjes bij.

Weetje: Is jouw favoriete bier vegan of niet? Check even de volgende website:  http://www.barnivore.com/beer

05

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 rode biet
  • 3 raapjes
  • 3 aardappelen
  • handvol spruitjes
  • 4 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 Chimay Rood
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 laurier blaadjes
  • paar takjes tijm
  • 1 kruidnagel
  • peper en zout

Bereiding

  • Schil de ui en snij in kleine stukjes
  • Schil alle andere groenten en snij ze in gelijke blokjes.
  • Fruit de ui aan in een beetje boter
  • Voeg andere groeten toe samen met de tijm, kruidnagel en laurierblaadjes
  • Stoof deze even aan en voeg dan het bier en de mosterd toe
  • Zet het vuur lager en dat dit alles een uurtje sudderen
  • Als alle groenten gaar zijn haal je de groeten uit het kookvocht
  • Verwijder ook de takjes tijm en laurierblaadjes
  • Mix je het vocht met een aantal van de aardappelstukjes en laat even doorkoken
  • Als de saus ok is combineer je alles en klaar!

Smakelijk!

04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.