Seitan BBQ

20-7-013

Warm, warmer, warmst. De voorbije dagen was de zomer in full swing. Tijd voor een uitstapje naar zee om te genieten van een frisse duik in zee samen met de hondjes.

De voorbereidingen begonnen een dagje eerder met maken van Seitan. Na het bekijken van een paar website en youtube video’s was ik er helemaal klaar voor!

s19-7-001

Seitan

Ingrediënten (voor 4 “steaks”)

  • 1 kilo tarwebloem
  • 600ml water
  • 200ml Sojasaus
  • 1l groetenbouillon
  • 1 ajuin, rozemarijn, tijm, shoarmakruiden,…

Bereiding

Meng de tarwebloem met het water tot je een deeg en kneed deze een 10-15 minuten. Als je klaar bent leg je de deeg in een grote kom. Neem lauw water en zet de deeg onder water. Je zal zien dat het water mits wat kneden van de deeg wit wordt. Geeft het af en begin op nieuw. Herhaal dit tot het water doorzichtig is. De deeg paste bij mij helemaal op mijn hand. Je hebt nu het zetmeel uit de deeg gehaald en je hebt nu enkel de gluten over. Zet de deeg nog een paar minuten in koud water en laat dan uitlekken.

Tip voor recyclage: Het water van de eerste spoeling kan je bijhouden als bindmiddel voor een soep of saus.

Verwarm de bouillon met de ajuin, sojasaus en alle kruiden die je maar lekker vindt. Snijd de deeg in de gewenste vorm in kook deze 45 min in de bouillon en je seitan is klaar.

Voor de BBQ marineerde we de stukjes met olijfolie, sojasaus, shoarma kruiden en peper.

BBQ

Een uurtje of twee voor vertrek begonnen we aan de voorbereiding:

  • Rijstsalade met paprika en komkommer
  • Aardappelsalade met krieltjes, ei, princesseboontjes
  • Tomaat, basilicum, mozzarella
  • Slaatje met tomaat, feta, kropsla

Kruid alles voldoende en proef regelmatig!

20-7-014

Voor op de BBQ maakte we spiesjes met seitan en halloumi. Halloumi is een harde griekse kaas die niet smelt bij het grillen. We noemen hem ook “squeaky cheese” omdat hij rauw grappige geluidjes maakt tussen je tanden.

20-7-015

Na de heerlijke spiesjes gaf de BBQ nog een beetje warmte en dus tijd voor een klein dessert. Lekkere pure chocolade smelten op een bord met verse aardbeien en bosbessen deden de rest.

20-7-018 20-7-003

Smakelijk!

 

 

Leave a Reply

#kikkererwt_be