Balletjes met krieken

Mmmh een heerlijk zondagnamiddag receptje uit een ver verleden. Fenne heeft het niet voor de combinatie van hartig en zoet maar mij kan je er in elk geval mee verleiden. Het doet mij terug denken aan een bezoek aan de grootouders of een verjaardagsfeestje.

Ingrediënten

  • 250 g rauw vegetarisch gehakt
  • zijden tofu
  • 1 kleine ui
  • broodkruim (liefst gekruid)
  • 1 bokaal noodkrieken (ongeveer 650gr)
  • 1 eetlepel maïszetmeel of pudding poeder

Bereiding

  • Meng het gehakt met de zijden tofu en de fijn gesnipperde ui.
  • Voeg regelmatig wat broodkruim toe tot je stevige massa krijgt waar je balletjes van kan maken.
  • Rol de balletjes in rond of ovaal maar maak ze niet te groot. Ongeveer 4cm is perfect.
  • Braad de balletjes in de braadpan tot ze een mooi korstje hebben. Als ze een korstje hebben kan je ze op een laag vuurtje verder laten garen.
  • Doe de noodkrieken met het sap in een kookpot. Los het maïszetmeel op in wat water en voeg dit bij in de kookpot en roer rond tot saus bindt. Gebruik niet te veel want dan wordt de saus veel te dik. Om de saus wat zoeter te maken kan je ook pudding poeder gebruiken. Let wel dat je poeder altijd moet oplossen in koud water en da bij de warme saus voegen anders krijg je klontjes poeder.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.