Mexicaanse soep

Tijdens het koken kan ik wel eens starten met een idee maar eens ik dan aan het koken ben dan kom ik toch nog ergens helemaal anders terecht. Eigenlijk is dat wel heel leuk en het geeft aan dat je er gewoon voor moet gaan en dan komt het wel goed. Zo starte ik eigenlijk met het idee voor een sausje bij de taco chips. Om het een beetje spicy te maken hakte ik wat jalapeno pepers fijn maar bij nader inzien een beetje teveel. Het sausje was te spicy. Uiteindelijk kwam ik bij deze lekkere maaltijd soep . Een lekkere vullende kick, ideaal om deze zomer wat extra warmte te geven.

Ingrediënten

  • 4 roma tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 groenten bouillon blokjes
  • jalapenos pepers
  • 1 blik mais
  • 1 blik rode bonen
  • 100ml soja room
  • 700ml water
  • peper, zout, paprika, chilli poeder, koriander

Bereiding

  • Snij de ajuin, look, jalapenos en tomaten in fijne stukjes en de paprika in kleine reepjes.
  • Fruit de ajuin in een beetje olijfolie.
  • Voeg de paprika, look en tomaten toe en stoof alles tot de tomaten uit elkaar vallen.
  • Verkruimel de bouillonblokjes en voeg deze toe met het water.
  • Spoel de bonen af onder water en doe deze bij de rest in de pot.
  • Nu kan je de soep even laten doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met de gehakte jalapenos pepers, parika, chilli, peper en zout. Opgepast met de pepers beter minder toevoegen en beetje bij beetje bijvoegen.
  • Voor het serveren voeg je de mais en wat room toe.
  • Versier voor de lefhebber met een takje koriander.

Smakelijk!

Leave a Reply

#kikkererwt_be